ÉS EL PRIMER ANY QUE VENS A LA FESTA?

1: Tria un bàndol

Canamunt va de vermell i Canavall de groc.

Històricament, els territoris de Canamunt i Canavall es dividien per la Riera (que en el segle XVII passava per les rambles) et pots guiar pel mapa segons d’on ets o on vius, però no és obligatori ser de Canamunt si vius a la Calatrava, ja durant el conflicte hi havia infiltrats d’un bàndol vivint al contrari.

2: De què va cada festa?

SUS PARTY 3/8/24

És l’inici de la temporada Canamunt Canavall, un verbena a Palma on els bandolers d’un costat i l’altre deixen les pistòles d’aigua a ca seva i gaudeixen d’una nit de ball i bona companyia.

Tambè és la presentació de les camisetes, cada any tenen un nou disseny i amb la venda de camisetes autogestionam la festa.

SUS Party!
Sopar de colles

PENJADA DE BLASONS I SOPAR DE COLLES 30/8/24

La penjada de blasons dona l’inici al conflicte, ara sí, les colles estan preparades i tenen ganes de batalla, però ho deixarem estar un vespre més per fer un sopar de germanor al Sopar de Colles.
Els blasons és un acte molt senzill, penjam els blasons de l’Ajuntament de Palma, una xaranga, un xupito i de cercavila fins ses voltes on ja estan les taules preparades i la birra fresqueta pel Sopar.

Al Sopar de colles a més fem la presentació oficial dels Senyors de cada any, i totes les colles tenen el seu moment. Taulada gegant, cadascú du menjar per compartir i amb sa panxa plena comencen els jocs i la música fins que el Bisbe ens digui que apaguem.

BATALLA DE BANDERIES 1/9/24

Ara sí, ha arribat el dia.
Canamunt es reuneix a les 16:00 a plaça Sant Jeroni. Canavall a la mateixa hora a Plaça Drassanes.
Una vegada les tropes estan preparades, sortim en cercavila amb batucades i xaranga fins al Parc de la Mar. Allà el Jutge Berga intentarà aturar el conflicte i enviar a tots els bandolers a casa, fins ara no ho ha aconseguit mai, i COMENÇA LA BATALLA! Hi ha piscines repartides per la zona de batalla per recarregar les pistoles, una vegada s’ha acabat l’aigua i hem matat al Jutge Berga, s’acaba el conflicte (fins a l’any que ve) i és l’hora de música i festa.

Aigua!
Enterro

ENTERRO D’EN BERGA

Cada any l’hem de matar, però cada any li preparam el comiat que es mereix, tots vestits de dol, ben solemnes i xupito de jagger en honor seu. També és el moment de pau i treva entre els dos bàndols fins a l’any que ve.

3: Colles? Senyors? Que és això?

Les Colles són grups de bandolers, ja al segle XVII hi havia Colles a cada bàndol que s’organitzaven per emboscar i atacar als oponents, sent la Colla de Selva la més famosa. I ara? Ara les Colles son grups d’amics que van junts a la batalla, alguns porten algún distintiu com banderes o estendarts, altres van amb capells o altres complements a conjunts, molts fan festa ja des de el matí de la batalla quedant per preparar-se fent junts un bon dinar. 

I és tan fàcil com això: Tu i el teu grup d’amics + triau un nom que vos representi + tenir ganes de fer festa.

 

Ser Senyor o Senyora és pujar un nivell més, si vols conduir a tot el teu bàndol el dia de la Batalla, vols ser a primera línia i tenir el protagonisme presenta’t a Senyor o Senyora.

*Presentació de candidatures obertes fins al 11 d’agost*